Penglihatan

Menjadi pusat penyimpanan maklumat dan pusat rujukan terkenal di dunia yang berkaitan dengan penghidap autisme.

Misi

Berusaha menyebarkan kesedaran dan penerimaan; memberi sokongan, pendidikan, maklumat dan sokongan melalui penyelidikan, perkhidmatan, latihan dan pengembangan kurikulum, perundingan dan projek-projek yang berkaitan dengan mengadopsi pendekatan "Seluruh Masyarakat".

Objektif

  • Menjadi pusat sumber yang sangat berkesan yang menyokong dan mempromosikan maklumat berkualiti dan program berkaitan autisme kepada masyarakat dengan mengumpulkan, mengatur dan menyebarkan pelbagai data berkaitan.
  • Untuk berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan orang dengan autisme (PWA) dan orang ramai dengan menyatukan kedua-dua sumber untuk mencapai pertukaran yang bermakna.
  • Memberi bantuan kepada organisasi berasaskan autisme dalam menjalankan dan memfasilitasi penyelidikan, perkhidmatan, latihan dan pengembangan kurikulum, dan projek berkaitan untuk penghidap autisme, keluarga mereka serta pihak berkepentingan utama yang disasarkan.
  • Menjalin jaringan dan perkongsian dengan organisasi lain dalam menyebarkan kesedaran dan penerimaan mengenai Autism Spectrum Disorder (ASD).